woensdag 24 september 2014

Bosklassen - dag 3

Vanochtend was het al veel stiller in de kamers dan gisteren, de vermoeidheid begint toe te slaan...

Na ons ontbijt en het maken van de picknick vertrokken we met de bus naar de grotten van Remouchamps.  We wandelden eerst iets meer dan een kilometer door de grotten en mochten daarna met de boot terug.  Met zijn 700 m is het de langste onderaardse riviertocht van Europa.  't Was een spannende boottocht, waarin we veel moesten bukken om onder de laaghangende rotsen te kunnen zonder ons te stoten.  Maar iedereen is er zonder verwondingen uitgeraakt!

's Middags reden we naar het safaripark Le monde sauvage in Aywaille.  We begonnen met een rit in de trein doorheen een gedeelte met loslopende dieren.  Dan volgden de picknick en spelen in de speeltuin, een papegaaienshow, een zeeleeuwenshow, een roofvogelshow en vrij rondlopen in het park.  We hebben tot het laatste uurtje mooi weer gehad, op het einde viel de eerste regenbui, maar dat kon de pret niet drukken.

Terug in de jeugdherberg gingen laatste leerlingen nog douchen.  Dan was het tijd voor het avondmaal: bloemkoolsoep, hamburger met puree en rode kool en een yoghurtje als dessert.

Direct na het eten startten we de film: Furry vengeance, vertaald als De bonte brigade, een komedie over dieren in het bos die in opstand komen wanneer hun bos gekapt moet worden.


Klik hier voor de foto's.


Wist je dat...
... Lore vindt dat meester Tim zijn hoofd 'zo leeg' is?
... Jorre een veenmosje is? (hij kan ook zo veel water drinken)
... een Wanneske doen synoniem is voor een dutje doen? (zie foto's van in het treintje)
... Quinten onze nieuwe vingeropsteker is? ("Nee, ik wil niets vragen, ik steek mijn vinger op voor Daan")
... Joran en Jorse gered zijn door juf Nele? (net op tijd geroepen dat ze moesten bukken in de grot)
... het zesde leerjaar ook een blog heeft en je hier ook veel foto's van de leerlingen van het vijfde leerjaar op vindt?  http://deboomhut6.blogspot.be/
... dat meester Tim een veel beter fototoestel heeft dan juf Nele, en er dus mooiere close-ups staan op de blog van 't zesde!

2 opmerkingen:

  1. Hallo allemaal, het klopt dat ik een "iets beter" fototoestel heb dan juf Nele... maar... ik heb haar foto's bekeken en ze zijn echt waar "super-mooi!!!!" De moeite waard om te bekijken! Knap gedaan juf Nele!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja want ik sta er soms op hihi haha

    groetjes kato voets

    BeantwoordenVerwijderen