vrijdag 26 september 2014

Bosklassen - dag 4

Sorry, ik had gisteren geen internetverbinding meer en vanochtend ook nog niet, dus ik kon dit nog niet posten…

Het was vandaag weer een drukke dag!  Na het ontbijt trokken we met de leerlingen van het vijfde naar het binnenplein met onze gids.  Hij leerde ons vuur maken zoals ze dat in de prehistorie deden.  Daarna mocht iedereen het ook eens proberen met fire steel.  Vooral Lore bleek hier zeer behendig mee te zijn!

Daarna vertrokken we voor een wandeling naar een bos.  Daar leerden we hoe we een goede, veilige, winddichte en waterdichte shelter moesten bouwen.  Zowel 5A als 5B bouwden een shelter, en ze hebben de test goed doorstaan: stevig én waterdicht!

’s Middags picknickten we in Neundorf en speelden we in de speeltuin.

Dan verdeelden we ons in 3 groepen om te beginnen aan het crea-atelier: één groep werkte met kleine pareltjes, één groep ging figuurzagen en de andere groep maakte schilderijen zoals de aboriginals.  Ze maakten prachtige kunstwerken (die ze volgende week mee naar huis krijgen!).

We wandelden terug naar de jeugdherberg en gingen sporten en spelen op het grasveld.  Sommigen gingen voetballen, anderen rope skippen, badmintonnen, petanquen of Kubb spelen.
Onze avondmaaltijd was seldersoep, spaghetti en chocomousse als dessert.

Direct na het eten begonnen we aan de avondactiviteiten: een levende stratego en daarna nog een sluipspel…  Spannend!


Het was helaas al onze laatste dag…  Maar jullie zullen wel blij zijn, zeker?

Klik hier voor de foto's!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten