dinsdag 23 september 2014

Bosklassen - dag 2

Na de eerste nacht waren er een aantal al vroeg wakker, een beetje té vroeg als je 't mij vraagt... ;)

Om 8 uur mochten we gaan ontbijten, we hadden keuze tussen verschillende soorten corn flakes of boterhammen met kaas, vlees, confituur of choco.  Er werd goed gegeten!
We hebben ook met z'n allen mogen zingen voor de jarige Emiel!

We maakten dan onze picknick en vertrokken met de bus naar Botrange.  We splitsten ons daar in groepjes en gingen met een gids op wandel door de Hoge Venen.  3 uur lang leerden we over verschillende planten zoals bessen en veenmos.  We mochten zelfs even trampoline springen op trilveen!  Via wateronderzoek ontdekten we dat het water in de venen zuur is.  En we leerden zelfs waarvan het woord 'turven' komt: de pakketjes turf werden per 5 te drogen gelegd, zo konden ze ook gemakkelijk geteld worden.
We zagen er ook een aantal diertjes, zoals een groene spin en een hagedis.

Tegen 13.30 uur kwamen we hongerig terug in het bezoekerscentrum en konden we picknicken en spelen in de speeltuin.

Wanneer de batterijen terug opgeladen waren, trokken we naar het museum voor de tentoonstelling Fania, over de fauna en flora in de venen.  We konden er een aantal dieren zien die we in het wild niet waren tegengekomen.  En we volgden er een zintuigentunnel in het donker, dat was tof!

Om 17.30 uur kwamen we terug aan in de jeugdherberg en konden de eersten zich gaan douchen.

Tegen 18.30 uur mochten we aan tafel gaan zitten.  We kregen groentensoep, goulash met rijst en salade en pudding als dessert.

Dan ging iedereen kaartjes schrijven en gezelschapspelletjes spelen.  't Was een supergezellige avond!
Klik hier voor de foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten